Adăugarea unei dimensiuni IoT la robotii colaborativi

RethinkRobotics, un lider în producerea roboților colaborativi, caută în prezent să-și extindă platforma prin integrarea caracteristicilor de date Internetul Lucrurilor pentru roboții săi

RethinkRobotics a anunțat lansarea software-ului său robotic, Intera 5.2. Noua platformă software asigură producătorilor datele critice în timp real. De exemplu, cobotulSawyer de la RethinkRobotics oferă operatorilor și managerilor de linie date valoroase dintr-o privire, inclusiv indicatori cum ar fi durata ciclului, numărătoarea pieselor, viteza și forță.

Aceasta marchează în primul rând faptul că se pot colecta date de la un robot colaborativ. Denumită Perspective Intera, platforma afișează indicatorii cheie de performanță (KPIs) prin intermediul unui tablou de bord personalizabil pe afișajul robotului, făcându-l accesibil direct pe podeaua fabricii. Aceleași scheme sunt de asemenea introduse în platforma Intera Studio pentru ceilalți membri ai echipei de producție.

Rethink Robotics lider in producerea robotilor colaborativi

Actualizări majore pe Intera 5.2

Suntem foarte norocoși să avem niște clienți cu care lucrăm și care ne susțin, se fac auziți și ne transmit constant ideile lor. Multe din  actualizările software-uluinostru vine direct din feedback-ul clienților noștri și de la unele persoane vizionare.

Foarte mulți din clienții noștri încep acum să se gândească cum să folosească roboții inteligenți cu Internetul Lucrurilor (IoT). Mulți dintre ei au inițiative în IoT dar nu sunt siguri de unde să înceapă. În unele cazuri, oamenii care abia au pornit la stocarea datelor au neclarități privind ce vor face cu ele.

Abordarea noastră este să pornim de jos în sus; uitați de încercarea de a realiza procese super complicate și hai să începem să obținem niște date de bază privind felul în care funcționează lucrurile în celula de lucru și pe linia de producție. Aceasta ne va ghida în timp să descoperim cum să folosim datele, cum să calculăm analiticele adecvate și cum să aplicăm aceste date.

Această lansare specială a Intera s-a făcut având în vedere acest scop: să ajute clienții noștri să pornească cu colectarea datelor de bază. Sună rudimentar, dar abia când ai informații privind durata ciclului, timpul ciclului sau chiar câte produse au trecut inspecția poți oferi o valoare ridicată.

Este surprinzător câți producători nu au acces la datele de bază; noul software permite utilizatorilor noștri să pornească. InteraInsights duce la decișii de producție mai informate și economisește timpul și banii producătorilor prin eliminarea nevoii de a investi în sau a crea un alt sistem de colectare a datelor.

Împreună cu capacitatea de colectare a datelor, am îmbunătăți viziunea de la bord dublând-o cu camere externe, făcând-o să poată integra ușor echipamente externe cu software-ul nostru. Aceasta va permite producătorilor să-și optimizeze durata ciclului cu sisteme îmbunătățite de vizualizare sau să beneficieze de sisteme de vizualizare pe Sawyer produse intern. Am adăugat indicatori comuni pe cap astfel încât să puteți vedea unde este brațul față de gama de mișcare a acelei încheieturi. Aceasta dă robotului posibilitatea de a-și desface brațele. De asemenea nou în această lansare este capacitatea de a edita modele programate – nu doar în software, ci și pe capul robotului, asigurând ușurința utilizării la programare.

Siguranță încastrată pentru a preveni utilizarea inadecvată a robotului

Rolul software-ului face robotica omniprezentă. Datorită ușurinței utilizării lor, roboții își găsesc locul în mai multe industrii, inclusiv în  sănătate și chiar servicii de fast-food. Roboții noștri sunt siguri prin proiectare, ceea ce-i face inerent siguri. Munca depusă la comenzi, dintr-o perspectivă mecatronică, asigură siguranța prin detectarea coliziunii și vizualizarea obiectelor. Aceasta îi plasează în categoria roboților colaborativi. Din punct de vedere al software-ului, noi asigurăm pregătirea clienților noștri, ceea ce ne ajută și pe noi să determinăm orice erori de software care ar putea provoca probleme de siguranță din punct de vedere al utilizării de către operator. Siguranța este o mare parte a oricărei evaluări a unei lansări de software.

Software robot colaborativ

Exemple de tip de date pe care le poate capta robotul 

Roboții simt forța, astfel încât pot urmări și monitoriza forța aplicată în timp. Ei pot furniza o imagine asupra forței aplicate pe diferite axe și în diferite puncte de-a lungul celulei de lucru. Ei pot furniza date privind torsiunea, numărătoarea buclelor, numărătoarea pieselor, viteza brațului, locația brațului în timpul execuției modelului, starea ghearei și distribuția generală a tuturor acestor date în timp.

Sursa: https://www.machinedesign.com/motion-control/adding-iot-dimension-collaborative-robots

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search
Caută
Newsletter